Колеги преди 2 дена с брат ми спазарихме тази кола http://www.cars.bg/u182475 ,но още с отиването се почнаха проблемите с продавача,лъжене и правене на чукнат,знаеше,че идваме от Търново (близо 250км) и нямаше нищо подготвено,нито документите,загубена полица на гражданската отговорност,нерегистрирана в даначното и неплащани данъци за 2 години от както е тук.Радиаторчето на парното протекло и умника пръснал цялото табло,като даже откачил болтовете му от страната на двигателя,абе разглобил го като за послено и както и да е разбрахме се да преспадне от цената поне цената на новото радиаторче и му оставихме капаро 1000лв и взехме колата с оговорка да си оправи документите до ден-два и ние пак да дойдем само да минем пред нотариус (второ идване и още 500км,за наша сметка,че той не е подготвен) и уж всичко сме се разбрали и днес ми сервира,че да сме си платили данъка ние,че на него не му се плащали 100лв за 10 месеца и 30лв глоба заради закъснението му за регистриране,а уж нямаше проблеми като се спазарихме и той щеше да си оправи тези неща,а като дори и не сме го натискали да сваля от цената и му казахме,че прехвърлянето ще си е от нас,че той орева света,че бил закъсал за пари и много му трябвали...и сега изведнъж почва да ни изнудва за парите за данъка,отделно,че почти половината неща писани в обявата бяха лъжа.Колата няма и един чифт здрави гуми,а е писал два комплекта гуми и джанти.....Та колеги кажете някои запознат ли е с тази кола,че той каза,че 5-6 човека са я гледали преди нас,да знам и тах какво ги е лъгал и да си правя сметката,че май нещата отиват към връщане на колата и незнайно как да си вземем капарото,че вече вероятно е пръснал парите(абе то е знайно как ще си ги вземем,че даже ще си плати и пътя и загубеното ни време,ама колата не чак такъв кенеф и брата си я хареса доста).Утре ще понапиша още като се сетя и го чуя пак този хубавец,че вече имам час и половина разговори на ГСМ-а към него...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с покупката на Алфа 155
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Milcho Покажи съобщениеКолеги преди 2 дена с брат ми спазарихме тази кола http://www.cars.bg/u182475 ,но още с отиването се почнаха проблемите с продавача,лъжене и правене на чукнат,знаеше,че идваме от Търново (близо 250км) и нямаше нищо подготвено,нито документите,загубена полица на гражданската отговорност,нерегистрирана в даначното и неплащани данъци за 2 години от както е тук.Радиаторчето на парното протекло и умника пръснал цялото табло,като даже откачил болтовете му от страната на двигателя,абе разглобил го като за послено и както и да е разбрахме се да преспадне от цената поне цената на новото радиаторче и му оставихме капаро 1000лв и взехме колата с оговорка да си оправи документите до ден-два и ние пак да дойдем само да минем пред нотариус (второ идване и още 500км,за наша сметка,че той не е подготвен) и уж всичко сме се разбрали и днес ми сервира,че да сме си платили данъка ние,че на него не му се плащали 100лв за 10 месеца и 30лв глоба заради закъснението му за регистриране,а уж нямаше проблеми като се спазарихме и той щеше да си оправи тези неща,а като дори и не сме го натискали да сваля от цената и му казахме,че прехвърлянето ще си е от нас,че той орева света,че бил закъсал за пари и много му трябвали...и сега изведнъж почва да ни изнудва за парите за данъка,отделно,че почти половината неща писани в обявата бяха лъжа.Колата няма и един чифт здрави гуми,а е писал два комплекта гуми и джанти.....Та колеги кажете някои запознат ли е с тази кола,че той каза,че 5-6 човека са я гледали преди нас,да знам и тах какво ги е лъгал и да си правя сметката,че май нещата отиват към връщане на колата и незнайно как да си вземем капарото,че вече вероятно е пръснал парите(абе то е знайно как ще си ги вземем,че даже ще си плати и пътя и загубеното ни време,ама колата не чак такъв кенеф и брата си я хареса доста).Утре ще понапиша още като се сетя и го чуя пак този хубавец,че вече имам час и половина разговори на ГСМ-а към него...Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
-
Ако има ГО вече, отидете пред КАТ и прехвърлете колата. Има достатъчно "нотариуси"-"машинописки", които няма да ви искат квитанция за платен данък. Само съвестните такива го искат + застрахователна оценка. Разликата е, че по редовен, от към абсолютно всички изисквания, начин прехвърлянето е м/у 72-85 лв. При хората пред КАТ кръгло 100 лв. Или в краен случай минавате на варианта 10 лв по сметката на общината, в която е, за данък МПС и с квитанцията при всякакъв нотариус.75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
Или го накарай да ти напише пълномощно че можеш да продаваш колата и право в Търнов по схемата описана от Тренди. Аз бих ми подготвил бонус като ми напише пълномощното, ще покарам покрай всички спиид камери с 160 няколко дни и тогава ще си продам колата на мене сиза скъсаните нерви.
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщениеако наистина колата е с 8 клапанов мотор и фейс-а на купето - те са правени само 95-та година!
Отделно волана не е оригинален според мен, защото пак тези модификации имат волан с възглавница!
Иначе по темата на колегата,стиснете още малко зъби ,прехвърлете колата и му теглете една майна на онзи коректен продавач.
И другия път прегледайте обявите в Продава в нашия форум за да няма такива изненади.ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
-
Преди две седмици прехвърлях кола в една от големите кантори в София. Проблема беше подобен/ с Данъка/ и за мое учудване Нотариуса каза:
-Аз НЕ изисквам платен данък от собственика. Това си е негов проблем. Той си подписва декларация, че не дължи данъци и такси на държавата.
Така, че това теб не те бърка. Данъка си остава на сметката на продавача и неговите отношения с Данъчното.0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
Автогаз сервиз-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727
Comment
-
Ами колеги ще пробвам да отговоря на всички,че снощи заспивах пред компа.Като за начало данъка се води на автомобила ,а не на собственика,така,че като я купим я копуваме със старите задължения,което означава и вероятната глоба и данъка поне за тази година,но знам,че това с данъка е проблем,въпреки,че не знам колко ще е евентуалния данък,който трябва да платим,а аз настоявам да е всичко изрядно по колата,че тази кола ще се кара основно извън България, и за един месец трябва да е прегледана основно и всичко да и е сменено,че брат ми заминава в края на месеца за Холандия и ще се върне най-рано след половин година.А за глупака продавач,се оказа,че дори е загубил и полицата на застраховката и сега щял да си вземе дупликат.
Но ме интересува дали наистина колегата robygas е прав и данъка остава като старо задължение на продавача,че по рано си вървеше,точно както аз казах заедно с колата и новия собственик изгаря,ако не го е видял това,а вече при нас не се минава и преглед без да покажеш квитанция за платен данък,че да не я регистрираме в данъчното.А за капарото от 1000лв,ами все пак сме взели и колата и се кара от брат ми сега потоянно и искаме да си остане,но ми писна от въртелите,за колегата който,каза да гледам първо колите във форума,ами колега,гледам ги от 2 години,колите са мипървата любов и постоянно следя как вървят цените и какво се продава и то само на италиански коли и общо взето няма хубави оферти или са доста скъпи.Като цяло колата и на мен ми харесва,но има и доста какво да се прави по нея,мисля,че е на реални километри(202000),а педала на сиединителя е станал много твърд и явно феродовият диск на сиединителя е за смяна,няма и една читава гума и ето ги още 600-700лв,но все пак това са си вид консумативи,също и Ламбда сондата е станала ленива и си мисля,че от нея свети често лампата на инжекциона,но пък колата върви нормално и даже доста добре,а до тук смесено е дала разход около 7/100 бензин,което е доста добре според мен.Но ще има и нови проблеми,но поне дано да са малко и малки,а другото да е здраво и да знам,че като ги сменя тези неща няма да имам ядове с тях после.Ами ще има пиключение с тази кола и то още докато сглобим таблото,че все едно от там е минал бесен глиган,но уж няма нищо счупено.
П.П. По номера на рамата излиза,че е версия MY.SPORT ( ZAR16700000133106 ),а както казаха колегите,странното е,че е с този волан,без въздушна възглавнца,а сщо така и няма АБСLast edited by Milcho; d.m.y г., 17:35.FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI
Comment
-
Но ме интересува дали наистина колегата robygas е прав и данъка остава като старо задължение на продавача,че по рано си вървеше,точно както аз казах заедно с колата и новия собственик изгаря,ако не го е видял това,а вече при нас не се минава и преглед без да покажеш квитанция за платен данък,че да не я регистрираме в данъчното.75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
Мненията са като задниците - всеки си има!
Comment
-
Първоначално публикувано от Milcho Покажи съобщениеАми колеги ще пробвам да отговоря на всички,че снощи заспивах пред компа.Като за начало данъка се води на автомобила ,а не на собственика,така,че като я купим я копуваме със старите задължения,което означава и вероятната глоба и данъка поне за тази годинаАко ще 100000 да имат да се плащат данъци те са си за сметка на собственика които ги е натрупал. Твърд педал на съединитела не става от заминал феродов диск също така да вметна. И преди да сте си купили поредния скраб я закараите на читав диагностик да видите защо светва чека, а не вадете собствени погрешни изводи.
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
И аз мойта я взех без данък.После като я регистрирах в общината ме питаха дали е платен данъка, казах "Незнам, предишния собственик ако го е плащал, аз какво общо имам?" и си ми я регистрираха без проблем после си платих данъка за 1/2 година (щото беше през август) и така
Минеш ли пред нотариуса без данък после немогат нищо да ти кажат, защото в договора пише, че предишния собственик е представил квитанция за платен данък
А иначе има MY95 Sport без airbag-например тази на колегата gboiaj
Твърдия педал на съединителя по-вероятно е от помпатаLast edited by Tedo; d.m.y г., 19:39.Video meliora proboque deteriora sequor.
Comment
-
Моята е MY.95 Sport и :
- има airbag
- няма ABS
Изобще братята 'талянци си правят квито си искат вариации ...
Инак за предишни данъци няма за какво да се притесняваш - данъка върви със СОБСТВЕНИКА а не с колата !
Колкото за коректността на продавачи и купувачи - може да се изпишат десетки страници, изпълнени с болка и псувни, но надали ще има смисъл ...
Гледайте добре, уговаряйте се на твърдо, и не давайте много пари без гаранция и сигурност. Аз моята 55-ца я капарирах със 100лв при цена 2300 ... Ама там пък имаше друг филм, така че ... очите на четири за всяка "дребна" подробност, и само на сигурно !
Comment
-
Преди малко говорих с продавача и му вкарах офертата,ние да се оправяме с данъка,но той да намери нотариус и той да поеме разходите по него и утре го чакам да се обади да каже какво е направил и дано да се мине по този начин,че ми писна от него,а и така ще стане тай прекаран до някъде.А за ремонтите и за лампата на чека ще видим,тя ту свети-ту не свети,като я запалиш свети после гасиш и палиш и не свети,след това пак свети,абе италианска кола,ама пък работи нормално двигателя,нито мени обороти,форсира се добре,само бавно сваля обороти но ще видя какво и е,че колата не е при мен,а брат ми не я спира и за 2 дена има 650км,а аз приемам оферти от какво може да е,по принцип оня каза,че колата са я закачали на диагностика и нищо не е показала,само сондата се бавела малко.Бензиновата помпа е станала доста шумна,но работи за сега уж добре.Абе ще ми се опъват и нервите с нея,ама поне да стане наша напълно и като я почна ще видя какво ще излиза.
FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI
Comment
-
По въпроса с гражданската я си чукни тук колата http://www4.fsc.bg/insn/Index.aspx и виж дали има валидна застраховка или стария собственик и тука ви баламосва.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Last edited by Milcho; d.m.y г., 00:13.FIAT TEMPRA SW 2.0i 4x4 93г.;ALFA 155 1.8 8V 95г.;LANCIA DEDRA 1.8 8V 95г.;Peugeot 205GTI
Comment
Comment